مجوزهای مورد نیاز ساخت ویلا

مجوزهای مورد نیاز ساخت ویلا

هنگامی که فردی تصمیم به طراحی و ساخت یک ویلا می‌گیرد، یکی از مهم‌ترین سوالاتی که در ذهن او شکل می‌گیرد این است که برای ساخت این سازه به چه مجوزهایی نیاز دارد؟ و چگونه باید نسبت به دریافت مجوزهای مورد نیاز ساخت ویلا اقدام کند؟ در این مقاله از سیکاس قصد داریم در رابطه با مجوزهایی که نیاز است قبل از ساخت و ساز گرفته شود صحبت کنیم، و اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهیم.

مزایا ساخت ویلا

داشتن یک ویلا زیبا و لوکس برای روزهایی که از زندگی شهری و ماشینی خسته شده‌اید، دوست دارید چند روزی را از آلودگی‌ها و تمامی هیاهو شهر دور باشید، می‌تواند گزینه مناسبی باشد. علاوه بر این در جهان امروز خرید یا ساخت ملک‌های مسکونی، تجاری و تفریحی به یکی از مطمئن‌ترین روش‌ها برای سرمایه گذاری تبدیل شده است. شما نیز می‌توانید با خرید یا ساخت یک ویلا زیبا و لوکس در یکی از بهترین مناطق نزدیک به مراکز شهری، یک سرمایه گذاری دراز مدت داشته باشید. با پیشرفت‌های روز افزون دانش و تکنولوژی زندگی انسان روز به روز بیشتر ماشینی می‌شود. ماشینی شدن زندگی انسان باعث می‌شود تا تقاضا برای ساخت و خرید ویلا در آینده به طور قابل توجه‌ای افزایش یابد.

برای ساخت ویلا چه مجوزهایی لازم داریم؟

قطعا برای ساخت و داشتن یک ویلا لوکس و تجربه زندگی در یک مکان دور از هیاهو نیاز به مجوزهایی است که روند کار شما را سرعت ببخشند. بدون در دست داشتن این اسناد و مجوزها امکان ساخت و ساز ویلایی وجود ندارد. حتی اگر مراحل دریافت مجوز ساخت ویلا به درستی صورت نگیرید، این امکان وجود دارد که بعدها سازه ساخته شده توسط شما به دست شهرداری تخریب گردد.
برای دریافت مجوز ساخت ویلا در ابتدا نیاز است زمینی را برای ساخت و ساز انتخاب کنید که در طرح هادی باشد. اگر زمین منتخب در بافت روستایی قرار نگیرد، و جز منابع طبیعی و زمین‌های کشاورزی محسوب شود، به هیچ عنوان به شما اجازه ساخت و ساز و تاسیس ویلا داده نخواهد شد. اگر چه امروزه دیده می‌شود که ویلاها و باغ ویلاهای بسیاری در مراکز کشاورزی تاسیس شده است اما بهتر است برای جلوگیری از تخریب سازه ساخته شده و دردسرهای احتمالی تا حد امکان از این کار جلوگیری شود.
در مرحله بعدی نیاز است تا شما نسبت به دریافت مجوز ساخت ویلا اقدام کنید. پروانه ساختمان را می‌توان سندی مبنی بر تایید صلاحیت زمین برای استفاده به عنوان زمین مسکونی دانست. به عبارت دیگر در این مرحله نیاز است تا زمین شما مورد بررسی قرار گیرد. و از نظر نداشتن مشکل برای ساخت ویلا تایید شود.

چگونگی دریافت پروانه ساختمان

حالا که با مجوز لازم برای ساخت ویلا آشنا شدیم، و دانستیم که برای ساخت یک ویلا نیاز است تا پروانه ساختمان دریافت شود، ممکن است سوال در ذهن شما شکل بگیرد که چگونه می‌توان نسبت به دریافت پروانه ساختمان اقدام کرد؟ پاسخ این سوال را باید در شش مرحله جداگانه مورد بررسی قرار دهیم.

مرحله اول دریافت پروانه ساختمان
در اولین مرحله دریافت پروانه ساختمان نیاز است تا فرد متقاضی ساخت و ساز یا کسی که از او وکالت در دست دارد، با در دست داشتن یک سری مدارک به سمت شهرداری منطقه‌ای که قرار است ویلا در آن احداث گردد، راهی شود‌. در این مرحله نیاز است تا شما مدارکی را که نشان می‌دهد مالک زمین هستید، و قصد ساخت ویلا را دارید با خود به همراه ببرید. به بیان دیگر می‌توان گفت در مرحله اول دریافت پروانه ساختمان به همراه داشتن اصل مدارک شناسایی و کپی آن، اصل سند زمین و کپی آن، و همچنین یک تقاضا نامه که درخواست شما مبنی بر ساخت ویلا را بیان کند، الزامی است. ناگفته نماند که در این مرحله نیاز است فیش پرداختی عوارض نوسازی زمین را نیز به همراه داشته باشید.

مرحله دوم دریافت پروانه ساختمان
در دومین مرحله دریافت پروانه ساختمان تقاضا شما در شهرداری مورد بررسی قرار می‌گیرد. و کارشناسی برای بررسی زمین منتخب به مکانی که زمین در آن واقع شده است فرستاده می‌شود. این کارشناس تمامی شرایط ساخت ویلا را مدنظر قرار می‌دهد. و با توجه به آن اعلام می‌کند که زمین شما برای ساخت ویلا مانعی دارد یا خیر؟ در این مرحله نوع خاک، محل ساخت سازه، بافت زمین و میزان تراکم آن مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سومین مرحله دریافت پروانه ساختمان
در سومین مرحله دریافت پروانه ساختمان شهرداری به بررسی نظر کارشناس خود می‌پردازد. و تصمیم نهایی را مبنی بر صدور یا عدم صدور مجوز ساخت ویلا صادر می‌کند.

چهارمین مرحله دریافت پروانه ساختمان
در این مرحله اقداماتی که در سه مرحله قبلی انجام گرفته است، مجدد بررسی می‌شود. و در نهایت اجازه نهایی برای ساخت ویلا صادر می‌گردد. متقاضی پس از دریافت تایید نهایی می‌تواند نسبت به تنظیم نقشه ساختمان اقدام کند.

پنجمین مرحله دریافت پروانه ساختمان
این مرحله پس از تنظیم نقشه ویلا صورت می‌گیرد. متخصصان و معماران یک نقشه ایده آل را برای سازه دلخواه تنظیم می‌کنند. این نقشه به شهرداری فرستاده می‌شود تا تایید گردد. در صورت تایید و بررسی شهرداری فرد متقاضی موظف است نسبت به پرداخت عوارض ساخت و ساز اقدام کند‌.

مرحله آخر دریافت پروانه ساختمان
در این مرحله تمامی پنج مرحله قبلی بررسی می‌شود. و در نهایت اگر مراحل پیشین به درستی انجام گرفته باشد،  مجوزی به نام پروانه ساختمان را صادر می‌شود.

 گواهی پایان کار ساختمان
پس از اتمام ساخت ویلا فرد متقاضی برای دریافت آب و گاز و برق و همچنین دریافت سند شش دانگ ملک ساخته شده بایستی نسبت به دریافت گواهی پایان کار آن اقدام کند. در این مرحله تمامی مجوزه‌ها و استانداردهایی که برای ساخت ویلا باید رعایت شود، مورد توجه قرار می‌گیرد. توجه داشته باشید که بدون در دست داشتن گواهی پایان کار امکان فروش سازه وجود ندارد. برای دریافت این گواهی فرد متقاضی باید مدارک خود را به شهرداری ارائه دهد. شهرداری کارشناسی را برای بررسی سازه می‌فرستد. پس از تایید کارشناسان و پرداخت هزینه‌های مربوطه، گواهی پایان کار ویلا دلخواه شما صادر می‌شود. با در دست داشتن این ویلا می‌توانید نسبت به فروش ساختمان یا دریافت آب و گاز و برق اقدام کنید.