مراحل طراحی و ساخت ویلا با سیکاس

مراحل طراحی و ساخت ویلا با سیکاس

هنگامی که پروژه طراحی ویلا ارجاع داده میشود به مجموعه سیکاس چه مراحلی طی میشود‌؟

مدت زمان طراحی ویلا چقدر است؟

در این مقاله قصد داریم تمام مراحل پروسه طراحی را در مجموعه سیکاس بررسی کنیم.

 

مراحل طراحی و مدت زمان طراحی در سیکاس

گام اول: تماس تلفنی و دریافت اطلاعات
ابتدا کارفرمایان طی تماس تلفنی اطلاعات ملک را به کارشناسان ما میدهند. مساحت زمین، تعداد طبقات، سبک مورد نظر برای طراحی (در صورت عدم اطلاع کارفرما از سبک ها، مشاورین ما طی ارسال عکس و فیلم مشاوره لازم را به صورت رایگان در اختیار کارفرمایان محترم قرار میدهند)
پس از دریافت اطلاعات و خواسته های کارفرما هزینه طراحی ویلا در سال ۱۴۰۲ به کارفرما ارائه داده میشود.

گام دوم: جلسه حضوری
این مرحله برای بسیاری از کارفرمایانی که در تهران نیستند و یا مشغله زیادی دارند به صورت آنلاین هم امکان پذیر است.
در این جلسه ما سعی میکنیم با نمایش نمونه کارهای متعدد خواسته دقیق کارفرما و سلیقه ایشان را برداشت کنیم. همچنین این جلسه برای کارفرمایانی که هنوز مطمئن نیستند چه سبکی مناسب کارشان است (مدرن، کلاسیک، نئوکلاسیک و …)  بسیار کمک کننده است و با دیدن نمونه کارها و مشاوره ما کارفرما سبک مورد نظر ملک خود را انتخاب میکند.
این مرحله بسیار با اهمیت است به این دلیل که با اعلام سبک از سمت کارفرما تمام مراحل طراحی بر اساس سبک پیش خواهد رفت.
پس کارفرما باید با اطمینان به این سبک برسد و این اتفاق پس از مشاوره رایگان مجموعه سیکاس به راحتی میسر است.

گام سوم :طرحی پلان معماری در ویلا

پس از عقد قرارداد و اعلام تمایل همکاری، طراحی شروع میشود. اولین مرحله از طراحی اختصاص دارد به طراحی پلان معماری.
این مرحله اولین و مهم ترین مرحله از طراحی است به این دلیل که تمام نقشه های سازه، مکانیک، تاسیسات و طراحی داخلی بر اساس پلان معماری قابل انجام است.
پلان معماری اگر درست و اصولی طراحی شود روح و صمیمیت به فضای داخلی خانه میبخشد و اگر هم بد طراحی شود موجب خستگی افراد در طول زندگی در آن فضا میشود و درنهایت دلزدگی را به وجود می آورد
در طراحی پلان معماری جانمایی فضاها (آشپزخانه، اتاق های خواب، نشیمن و تمام فضاها) مشخص میشود.
مساحت هر فضا، روابط بین هر فضا و عرصه بندی ها مشخص میشود.
این مسئله در طولانی مدت بسیار مهم است و توجه به اینکه هر فضا در کجای پلان قرار بگیرد؟ چقدر نورگیر داشته باشد؟ فضاهای خصوصی مثل اتاق خواب ها با چه مسیری به نشیمن ارتباط داده شوند؟ اشپزخانه و نشیمن که مرکز و قلب یک خانه هستند در کجای پلان قرار بگیرند؟ و … از مهم ترین مواردی است که یک مهندس معمار باید بر آن واقف باشد و استاندارد های طراحی پلان را با خواسته و سلیقه  کارفرما هنرمندانه تلفیق کرده و در پلان  پیاده سازی کند.
وظیفه ای که مجموعه سیکاس در قبال کارفرمایان دارد و موظف به انجام آن میباشد، رضایت داشتن کارفرما در هر مرحله از کار است.  به همین دلیل بر خلاف بسیاری از شرکت های معماری، مجموعه سیکاس در هر مرحله امکان ویرایش طرح را برای کارفرما بلامانع میداند  تا کارفرما بدون دغدغه و با خیال راحت کار طراحی را به مجموعه متخصص سیکاس بسپارد و ما را مشاور و همراه خود در این مسیر بداند.

 

گام چهارم: طراحی نقشه های سازه و تاسیسات ویلا

این مرحله شامل سه رشته مختلف: سازه، تاسیسات برق و تاسیسات مکانیک است. این سه رشته به صورت موازی با گام پنجم (طراحی نما) شروع خواهد شد و تداخلی با یکدیگر ندارند. به این معنی که بلافاصله پس از تایید پلان معماری مرحله طراحی نقشه های سازه و تاسیسات و همچنین طراحی نما با هم استارت میخورد (گام ۵ و ۶) ، علت این موازی کاری صرفه جویی در زمان کارفرما است.

نقشه سازه ویلا: در این مرحله مهندسین سازه مجموعه سیکاس با  توجه به پلان معماری موارد اجرایی که برای ساخت پروژه به آن نیاز پیدا خواهید کرد را تهیه میکنند، این  موارد سازه ای شامل جزئیات تیر، ستون و بادبند ها، دیتیل های اجرایی، نحوه اتصالات، وال سکشن و … میباشد.

نقشه های تاسیسات ویلا: این مرحله شامل دو رشته مجزا: تاسیسات برق و تاسیسات مکانیک است که مجموعا به اسم نقشه های تاسیسات شناخته میشوند.
1. نقشه های تاسیسات برق: در این نقشه ها مشخصات فنی الکتریکال، جانمایی کلید و پزیر هاف جانمایی چراغ های دیواری و سقفی و موارد این چنینی مشخص میشوند.
2. نقشه های تاسیسات مکانیک: در این نقشه ها جانمایی داکت و رایزها، مشخصات فنی لوله و اتصالات مکانیکال و مسیر حرکت لوله ها مشخص میشود.

 

گام پنجم: طراحی نما ویلا

در این محله طبق پلان معماری تایید شده و با توجه به جانمایی پنجره ها و ورودی طراحی نما انجام میشود.
طراحی نما با توجه به سبک اعلامی از سمت کارفرما انجام می پذیرد.
اگر سبک مورد نظر کارفرما کلاسیک بود ما در طراحی از دیتیل و جزئیات مرسوم در این سبک استفاده میکنیم، همچنین متریال غالب در این سبک سنگ است که نوع و رنگ آن طی همفکری با کارفرما و سلیقه ایشان انتخاب میشود.
اگر سبک مدرن بود از متریال های متنوع تری میتوانیم استفاده کنیم، بازشو های بزرگ و قدی در نظر میگیریم و از ترکیب احجام مطابق یا خواسته کارفرما استفاده میکنیم.
در سایر سبک ها هم به همین شکل پیش خواهیم رفت، لازم به ذکر است در این مرحله هم مانند مرحله طراحی پلان امکان ویرایش طرح وجود دارد.

گام ششم:طراحی داخلی ویلا

در این مرحله طبق پلان معماری تایید شده طراحی داخلی را شروع میکنیم.
این مرحله به دلیل وجود فضاهای متنوع مثل، آشپزخانه، اتاق های خواب، نشیمن، پذیرایی، ناهارخوری و سایر فضا ها از سایر مراحل طراحی زمان بیشتری را میطلبد.
در این مرحله به جزئیات فضای داخلی میپردازیم. دبوارها، سقف، کف و … درگیر جزئیاتی هنرمندانه خواهند شد که متناسب با سبک مورد نظر کارفرما به فضای داخلی روح میبخشد.
همچنین چیدمان فضای داخلی، چیدمان کابینت های آشپزخانه و رنگشان و هر آنچه که به فضای داخلی ربط داشته باشد در این مرحله به آن میپردازیم

 

گام هفتم: طراحی محوطه ویلا

با توجه به اهمیت فضای بیرونی محوطه و روف گاردن در ساختمان های ویلایی نباید از این مرحله غافل شد.
طراحی تخصصی و اصولی محوطه و روف گاردن میتواند این بخش از ویلا را به نقطه عطف ویلا تبدیل کند طوری که همانقدر که در فضای داخلی احساس آرامش دارید در فضای بیرونی هم داشته باشید و اوقات خود را با لذت در فضای بیرونی سپری کنید
تجهیزات و المان های متنوعی در این فضا میتواند قرار بگیرد تا محوطه را به فضایی خاص و دلپذیر تبدیل کند. وجود آلاچیق و پرگولا، وجود آتشدان، استخر و جکوزی و ..از مواردی است که بر کیفیت فضای محوطه تاثیر بسزایی دارد.